wordpress websites 6 belangrijke feiten op een rijtje opmerkers doetinchem

WordPress websites. 6 belangrijke feiten op een rijtje.

Als we in gesprek komen met een (potentiële) klant over het maken van een nieuwe website dan komt natuurlijk ook het WordPress platform waarop we ontwikkelen ter sprake. Wat kenmerkt WordPress websites? Dit is een van de veelvoorkomende vragen die we horen. Zes belangrijke feiten lichten we hier toe.

1. Je kunt hele eenvoudige en zeer complexe WordPress websites maken

Vanaf de oprichting werd het platform veel gebruikt door bloggers. Inmiddels heeft WordPress een marktaandeel van 76,4% volgens Wappalyzer. Dit betekent dat driekwart van alle websites gebouwd zijn op WordPress. Dit zijn blogsites, zakelijke websites, webshops, blogs en fora.

Wordpress websites 6 belangrijke feiten op een rijtje wordpress marktaandeel opmerkers doetinchem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marktaandeel WordPress. Bron: Wappalyzer

2. WordPress is zeer compleet

De basis van WordPress is functioneel uit te breiden met (gratis) plugins. Op dit moment zijn er meer dan 50.000 verschillende plugins. Zo kun je heel gericht de functionaliteiten gebruiken die je nodig hebt. Onder de meest gebruikte plugins vind je Woocommerce voor webshops en Contact Form 7 voor contactformulieren.

3. WordPress is gratis

Het WordPress CMS is gratis. Dit geldt ook voor een groot aantal plugins. Het maken van websites blijft echter maatwerk. Als je bereid bent om zelf veel tijd te investeren in het bouwen van WordPress websites dan is het natuurlijk ook mogelijk om zelf een professionele website te bouwen en updates te onderhouden. WordPress heeft hiervoor handleidingen voor beginners en gevorderden die je tegen betaling kunt downloaden als e-book.

4. WordPress websites zijn veilig

Zolang je de beveiliging van je WordPress website goed regelt is het platform veilig. Een plugin voor security, de installatie van een firewall, goede hosting met veilige verbinding (SSL-certificaat) en het up to date houden van thema’s en plugins zorgen ervoor dat je over een veilige website beschikt. De betrouwbaarheid van het platform blijkt wel uit het grote aantal websites van overheden dat op WordPress gebouwd is.

5. WordPress is heel geschikt voor zoekmachineoptimalisatie

Het platform is vanuit de marketinggedachte opgebouwd. Vanaf het prille begin is er bij het ontwikkelen van de techniek van WordPress dus al nagedacht over bijvoorbeeld vindbaarheid in zoekmachines. Er is een speciale plugin beschikbaar, Yoast SEO, die je helpt de content op je website zoekmachinevriendelijk te maken. Om hoog te scoren in Google en andere zoekmachines zoals Bing moet je dus nog wel wat doen. Het is een combinatie van techniek en content. Yoast SEO helpt je jouw webpagina’s te screenen op zoekmachinevriendelijkheid. Om hoog te (blijven) scoren is het noodzakelijk om doorlopend met zoekmachineoptimalisatie (SEO) bezig te blijven.

6. WordPress websites zijn leverancieronafhankelijk

WordPress is open source software. Als je niet tevreden bent over je websitebouwer kun je overstappen naar een andere leverancier. Over de hele wereld werken doorlopend ontwikkelaars aan het platform. Zo blijft de software functioneel en technisch actueel. Het maakt niet uit of je WordPress zakelijk of privé wilt gebruiken, de broncode is gratis en voor iedereen beschikbaar.

Interessant? Deel deze blogpost over WordPress websites op social media.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *